Jännittäviä toimintapelejä

Toimintapelit ovat aina yhtä suosittuja, oli kyseessä sitten tietokone- tai konsolipelit. Toimintapeleissä pelaajalta vaaditaan hyvää reaktionopeutta sekä käden ja silmän koordinaatiota. Toimintapelejä voidaan pelata myös elävässä elämässä. Esimerkkeinä mainittakoon värikuula-ammuskelu eli paintball, muovikuula-aseet eli airsoft ja lasertoimiset valopistoolit Megazone-peliareenoilla.

Virtuaalisia toimintapelejä haluavalle avautuukin päätähuimaavan suuri valikoima. Lähes jokainen on pelannut jotain toimintapeliä joko tietokoneella tai pelikonsolilla. Toimintapelien isoäiti, jo vuodesta 1995 ammuskelupelien genreä hallinnut DOOM-saaga saa uuden version näillä näppäimillä. Suoraviivainen avaruushirviöiden ammuskelu on ollut pelin punainen lanka pelisaagan jokaisessa osassa. Uusimmassa osassa visuaalinen puoli on viritetty äärimmilleen ja herkimpien ihmisten kannattaakin pysyä pois DOOM:in äärestä, sillä väkivalta pelissä on erittäin voimakasta.

Monipuolisempaa toimintaa tarjoaa Grand Theft Auto- pelisarja, jonka avoin pelimaailma ja oheistekemisen paljous ei tunnu koskaan loppuvan, vaan pelaajan on helppo uppoutua pelin virtuaaliseen maailmaan tuntikausiksi. GTA-pelisarja on edennyt viidenteen osaansa mutta erityisesti takavuosien hitti GTA Vice City on pelisarjan ystävien suosiossa 80-luvun teemansa vuoksi.

Sotapelit ovat toimintapelien alalaji, joka tuntuu kiehtovan pelaajia vuodesta toiseen. Parhaita sotapelejä lienevät Call of Duty -pelisarjan pelit, joissa sotimisen visuaalinen puoli on erittäin realistista.

Mikäli olet kevyen ja lyhytkestoisen toimintapelaamisen ystävä niin tarjolla on häkellyttävä määrä pelejä, joiden pelaamiseen käytetty aika on keskimäärin noin viisi minuuttia. Tällaisia pikatoimintapelejä tarjoavat erilaiset pelisivustot, ja niissä on tarjolla satoja, ellei jopa tuhansia pikkupelejä myös muista kategorioista.