Sen lisäksi, että Tetris ja muut älypelit ovat erinomaista ajanvietettä, on niistä myös monia muita hyötyjä. Älypelit ovat laaja käsite, jolla tarkoitetaan monenlaisia pelejä, jotka vaativat ongelmanratkaisua, erilaisten asioiden hahmottamista tai suoranaista tietoa asioista.
Otetaan esimerkiksi Tetris: ensi vilkaisulta se vaikuttaa hyvinkin yksinkertaiselta peliltä, jonka parissa voi viettää aikaa ajattelematta sen kummempia. Tetriksen ideanahan on sovittaa erimuotoisia paloja lomittain yhä nopeutuvassa tahdissa. Pelin hallitseminen vaatii kykyä hahmottaa tilaa, kärsivällisyyttä ja nopeaa reagointi- ja ongelmanratkaisukykyä.
Harjoittelu tekee mestarin
Luonnollisesti pelaajat aloittavat eri lähtökohdista, osa on luonnostaan nopeita hahmottamaan tilaa, mutta heillä voi olla esimerkiksi kärsivällisyys harjoitteluun vähemmän. Jollakin toisella riittää kärsivällisyyttä harjoitella tilanhahmottamista. Lopputulos voi olla, että aluksi pelissä loistanut pelaaja, ei enää ajan kuluessa olekaan parempi verrattuna kärsivälliseen harjoitteluun.
Ylläpidä, kehitä ja opi uutta
Omien aivojen harjoittamisesta ei koskaan ole haittaa. Älypelit opettavat meitä käyttämään aivoja eri tavoilla. Voimme kehittää matemaattisia taitojamme, parantaa muistia, oppia uusia asioita ja kehittää ongelmanratkaisukykyämme. Älypelien avulla voimme myös opetella muita taitoja, kuten kieliä, joko niin että se tulee pelaamisen sivutuotteena tai niin, että itse pelin tavoitteena on uuden kielen oppiminen.
Pelin avulla oppiminen on monimuotoista ja mielenkiintoista. Kiinnostavat ja monipuoliset pelit saavat meitä ylläpitämään aivojen virkeyttä, kehittämään jo olemassa olevia kykyjä, sekä oppimaan aivan uusia taitoja.