Keno internetissä

Keno on kaikille tuttu peli, mutta harva tietää, että se on toistatuhatta vuotta vanha peli, jonka juuret ovat lähtöisin jo muinaisesta Kiinasta. Toki pelistä on aikojen saatossa kehitetty erilaisia versioita, mutta idea on säilynyt samana. Suomessa Kenoa on pelattu vuodesta 1988 lähtien, kun RAY lanseerasi Korttikeno-nimisen raha-automaatin. Veikkaus otti pelin valikoimiinsa 2002, ja Keno onkin tänä päivänä Veikkauksen toiseksi pelatuin peli Loton jälkeen.

shutterstock_2559193

Kenon siirryttyä myös netin puolelle, sen suosio kasvoi entisestään, eikä vähiten siitä syystä, että nettikenon palautusprosentit ovat aivan toista luokkaa kuin perinteisen Kenon. Veikkauksen Kenon palautusprosentin ollessa noin 55 prosenttia, on se netissä pelattavilla reilusti yli 90 prosenttia. Netissä pelaaminen on myös paljon monipuolisempaa, sillä voit itse päättää milloin haluat käynnistää uuden arvonnan. Netissä voi myös pelata isoillakin panoksilla ja niin monta kertaa kuin haluaa. Erilaisia kenoversioita ja pelintarjoajia löytyy netistä myös useampia, ja uusia syntyy jatkuvalla syötöllä.

Nettikenon säännöt ja strategia

Tavallisin kenovariaatio on 80 numeron peli, joista pelaaja valitsee 1-20 numeroa itselleen. Yleisimmin pelataan Kenoa, jossa maksimi valittu numeromäärä on 10. Mikäli pelaaja valitsee 10 numeroa, ja jos kaikki numerot osuvat oikein, hän voittaa suurimman mahdollisen potin. Pelaaja voi valita haluamansa numerot ruudukosta itse, tai voi antaa automaatin arpoa numerot. Voitettu summa riippuu siis valittujen numeroiden määrästä, sekä panoksen suuruudesta. Strategisesti kannattaa valita joko 30 prosenttia tai 70 prosenttia maksiminumeromäärästä, sillä silloin saat parhaat palautusprosentit. 10 numeron Kenossa kannattaa valita siis 3 tai 7 numeroa. Muutoin Keno on täysin tuuripeli, joka on saanut myös meidät suomalaiset pelihulluiksi.