Suositut korttipelit

Korttipelit ovat suosittua ajanvietettä ja niitä voidaan pelata niin yksin kuin porukallakin. Eurooppaan pelit rantautuivat alun perin Egyptistä 1400-luvulla, ja sen jälkeen niitä onkin sitten pelattu ympäri maailman, niin rahvaan parissa kuin ylhäisön joukossakin. Suosittua on pelata korttia myös rahasta, ja monen elämä onkin lähtenyt alaluisuun kun ei osata lopettaa ajoissa ja pelataan enemmän kuin on varaa.

Korttipelit jaetaan erityylisiin peleihin, joita yksin ollessa voi pelata pasianssien muodossa. Näitäkin on erilaisia, ja jos ei yhdestä tykkää, niin voi kokeilla toista. Klondike on näistä yleisin, ja se löytyy aika monesta tietokoneestakin jos ei satu korttipakkaa olemaan käsillä.

Mutta parhaimmillaan korttipelit ovat porukalla pelattuna. Yksi korttipelien laji ovat erilaiset tikkipelit, johon myös bridge kuuluu. Historian kirjoista voidaan todeta, että juuri tämän lajin pelit olivat niitä ensimmäisiä Eurooppaan tulleita pelejä. Nämä voidaan jakaa vielä alaryhmiin, esim. sen perusteella lasketaanko pelkät tikit (näitä kutsutaan perustikeiksi) ja niihin, joissa kussakin kortilla on oma pistearvo ja tarkoitus on kerätä paljon pisteitä korteilla.(nämä puolestaan pistetikkejä). Tai tikkipelit ovat paripelejä, joko joukkueina tai kaksin.

Myös rommi-peleillä on paljon muunnelmia, joista aivan perusrommi on suosittua kuten myös canasta. Rommipeleissä tarkoitus on saada tehtyä erilaisia korttiyhdistelmiä esim. suoria ja settejä, ja päästä eroon korteistaan. Kuka tässä onnistuu ensimmäisenä, voittaa pelin.

Kolmas suosittu korttipeliryhmä on panostuspelit, eli erilaiset pokerit muunnoksineen. Nämä ovat myös suosittuja nettikasinoiden pelejä, joita voi pelata myös rahasta.